cerita kedai kopi......

ni first time ak stat wt blog ak sndiri......
so,mmg excited la...blog ni actually da lme...
bru nk update,tu pon sbb tertarik ngan blog kwn2 ak kt unimas...
thx to sam n irfan rosly...sbb tgk blog korang ar ak terpanggil utk update blog da yg lme x update ni....
emm,actually x pnah update pon....HAHAHAHA

Thursday, August 11, 2011

3 versus 2



assalamualaikum WBT....

setelah sekian lama tidak menjenguk blog ni...
dgn sukacita dimaklumkan,saya ingin mengupdate blog ni...
clap3x!!

ok now,proceed...
actually,post kali ni berkaitan dgn persoalan yg dh lme bermain kt fikiran aku...
ok now,aku try gune analogy lah pulak....*walaupun,aku x reti sgt...

ok, let me ask u 1 question...

dulu mse kite sekolah, mesti korang pernah tgk org lumbe lari en??
x kisah la,100m ke,400m ke....
yg atlet2 rumah sukan ni pon berlari sakan laa,demi utk ape??utk dptkan no 1??kan3??
if xdpt pun,at least la dpt no2 or no3...dpt jugak naek atas stage amek medal...
kecuali lah hadiah utk no2,no3 lg best drpd hadian no1...berebut la org nk dpt no2 or no3 cmtu...hahaha,tp jarang sekali la kn...
bintang2 AF sekali pun kn? mne dpt 1st,2nd,3rd femes la kn?? yg 1st paling femes,2nd femes gak,3rd boleh tahan femes...
dh mmg adat lah mcm tu...




TAPI....

adakah korang semua pernah terfikir situasi dimana 3 lebih menang,lebih hebat berbanding 2??
aku dh lme jugak terfikir,so sje buat post psl mnde ni utk tnye pendapat org lain pulak...
aku tau,mesti ade jugak yg pernah fikir psl ni...
sbb mse masuk je bulan ramadhan baru2 ni,ade jugak la yg buat status kt FB psl mnde ni...
satu situasi yg aku nmpak no3 akan kalahkan no2 which is berlaku time ramadhan je kot...
org menunaikan rukun islam ke3 lebih ramai drpd org yg menunaikan rukun islam ke2...diorang puasa,alhamdulillah,tp x solat fardhu 5 waktu...
mmg sedikit pelik bile org pilih no3 berbanding no2 kan...
tp tu lah yg aku dpt tgk dkt segelintir masyarakat sekeliling korang skarang...




aku bukan nk tunjuk bagus ke ape...
sje berkongsi persoalan dlm kepala ni...
aku admit,satu mse dlu,aku sndiri pnah mcm tu...**hehehe,zaman hingus-hingusan
tu sbb aku tnye psl mnde ni...sbb based on pengalaman sndiri...hehehe:P
tp skarang alhamdulillah,semakin ok la nk di banding kan dgn dulu2...
sesiapa yg membaca,kalau nk bg opinion korang...ok je...mungkin aku tersilap ke ape..boleh tegur2 aku...:) thx...

ok,dats all..
live happily...
salam ramadhan...:)

No comments:

Post a Comment